Kunstpark

01/06/2020 - KunstPark Woerden 2020 gaat door! Iedereen in Woerden had natuurlijk al zondag 6 september 2020 vrijgehouden in de agenda. Dat is namelijk de dag van het negende KunstPark! Het festival met eigengemaakte kunst door enthousiaste creatievelingen, aangevuld met elk jaar meer boeiende tentoonstellingen en acts.

Sinds een decennium is KunstPark een jaarlijks terugkerend evenement in het Woerdense Westdampark. Het hoofddoel is een kunstmarkt, waar creatievelingen uit Woerden en omgeving hun eigengemaakte werken kunnen tonen en eventueel verkopen. Elk jaar kwamen er meer bezoekers en werden er door de organisatie gaandeweg steeds meer ludieke activiteiten en verrassende elementen aan toegevoegd. Dit leverde begin dit jaar zelfs de Cultuurprijs Woerden op.

Alhoewel de voorbereiding voor deze editie in maart al volop gaande was, gooide Corona roet in het eten. Lang verkeerden de organisatie (en de trouwe deelnemers) in onzekerheid of er überhaupt iets mogelijk zou zijn dit jaar. In juni kwamen er echter verlossende woorden en besloot de organisatie een poging te doen toch dit jaar een kunstmarkt te organiseren. En dit gaat lukken! Op zondag 6 september aanstaande zal KunstPark Woerden 2020 plaatsvinden. 

KunstPark zal dit jaar soberder van opzet zijn in een Coronabestendige omgeving. De markt met kunstig ingevulde kramen staat dit jaar centraal. Tevens zijn er creatief opgetuigde sokkels te zien bij het project ‘Aan de Kant’. Verder is er natuurlijk de gebruikelijke gezelligheid.

Wees dus op zondag 6 september welkom in een artistiek Westdampark!

In korte tijd zijn alle kramen al gereserveerd. Inschrijven op de reservelijst kan wel nog. Er wordt dan contact opgenomen wanneer er toch nog een plek vrijkomt. Aanmelden kan via een mailtje naar het team van KunstPark. Volg Kunstpark ook op Facebook of Instagram

Een terugblik van 2019: 

Het KunstPark en Akoestival is wederom een gouden combinatie gebleken. Kunst bekijken, heupwiegen op toffe muziek, genieten van een drankje en een hapje en allerlei creatieve doe-activiteiten: je vond het allemaal in het Woerdense Westdampark!

Schrijfliefhebbers konden zich uitleven, de culturele biechtvaders luisterden graag naar jouw biecht, in het museumlaantje dit jaar een unieke solo-expositie van Theo van Meerendonk.

Record aantal kramen

In het vernieuwde Westdampark was plaats voor een record aantal van ruim 70 kramen. Je kon weer rekenen op een gevarieerd aanbod: sieraden, fotografie, schilderkunst, beeldhouwen, 3D, literatuur, poëzie, textiel, keramiek, action painting, recyclekunst ga zo maar door!

Stap op de culturele zeepkist...

Ben je bekend met de DWDD pitch voor het nieuwe culturele seizoen? De uitmarkt? KunstPark en Cultuur Platform Woerden bracht jouw culturele platformpje naar Woerden! Geinteresseerden 
kregen 'three minutes of fame' om hun voorstelling, tentoonstelling, optreden, concert, boeklancering of welke culturele uiting dan ook te promoten.

Delen:

Actuele spotlights | Spotlight archief

In the spotlightTijdelijke coronaregeling Cultuurfonds Utrecht

Cultuurfonds Utrecht heropent vanaf 26 oktober t/m 6 november 2020 de tijdelijke corona-investeringsregeling. Je kunt tot 2.500 euro aanvragen.