Cultuurprikkel - subsidie voor cultuurmakers

04/04/2021 - Nu Nederland is begonnen met vaccineren, gloort er licht aan het einde van de coronatunnel. Hopen we tenminste. Om te stimuleren dat er weer mooie culturele plannen gerealiseerd worden, biedt Cultuur Platform Woerden de Cultuurprikkel. Een subsidie (max € 750) voor culturele activiteiten in Woerden, die een steuntje kunnen gebruiken om van de grond te komen. De prikkel is bedoeld om een concreet project of activiteit te organiseren.

De Cultuurprikkel in het kort:  

  • Subsidie voor Woerdense cultuurmakers 
  • Om lokale culturele activiteiten een impuls te geven 
  • Bestemd voor een concreet project of activiteit
  • Voor professionals en amateurs 
  • Korte aanvraag, snelle reactie 
  • Maximaal € 750  
  • Geldt t/m 31 december 2021 

Hoe werkt het?  
Schrijf kort op (maximaal een half A4) wat je wilt gaan doen, wanneer, voor wie en hoeveel subsidie je waarvoor nodig hebt. Het maximum aan te vragen bedrag is € 750. Mail dit met je contactgegevens en bankrekeningnummer naar loket@cultuurplatformwoerden.nl. Kies als onderwerpregel 'Aanvraag Cultuurprikkel'. Binnen 7 dagen krijg je een reactie of de aanvraag is gehonoreerd. Aanvragen kan heel 2021 door privépersonen en organisaties, zowel professioneel als amateur. Bijvoorbeeld op het gebied van beeldende kunst, muziek, theater, dans of literatuur.  Je kunt meer keer aanvragen, voor verschillende projecten. Het maximum is drie keer. 

En daarna?  
Stuur binnen 3 maanden na afloop van de activiteit een korte verantwoording waarvoor de toegekende subsidie is gebruikt. Dit kunnen kopieën van betaalbewijzen of facturen zijn, of een beknopt financieel verslag van de activiteit.

Vragen?  
Wil je meer weten over de Cultuurprikkel? Stel je vragen via loket@cultuurplatformwoerden.nl, of kijk bij de voorwaarden voor subsidie, waar wij de aanvragen aan toetsen. Heb je meer dan € 750 nodig, kijk dan of je een reguliere aanvraag kunt indienen bij het Loket Culturele zaken

Natuurlijk zouden we het fijn vinden als je foto’s/ filmpjes van de activiteit deelt, zodat wij er reclame voor kunnen maken. Dat kan via Facebook (@cultuurplatformwoerden) en de mail (info@cultuurplatformwoerden.nl). Voor het aanmelden van een activiteit in de cultuuragenda mail je naar: agenda@cultuurplatformwoerden.nl.

Delen:

Actuele spotlights | Spotlight archief

In the spotlightCultuurprikkel - subsidie voor cultuurmakers

Nu Nederland is begonnen met vaccineren, gloort er licht aan het einde van de coronatunnel. Hopen we tenminste. Om te stimuleren dat er weer mooie culturele plannen gerealiseerd...

In the spotlightCultuurcafé De video show

Nu van start: (online) Cultuurcafé De Video Show! Elke week een andere Woerdense cultuurmaker in de spotlights. Bekijk hier alle video's: