Sophie Kramer

Onze activiteiten

Wist u dat de kinderboekenschrijfster Tosca Menten in Woerden woont? Dat een twintigtal lokale beeldhouwers gezamelijk heeft gewerkt aan de Koe van Woerden? Dat KUVO ook naschoolse activiteiten voor de jeugd organiseert? Het Cultuur Platform Woerden geeft u een podium om culturele ideëen en initiatieven te delen met anderen. 

Verbinden

Bent u op zoek naar een goede locatie voor uw cuturele activiteit? Of zoekt u partners voor een cultureel project. Het Cultuur Platform denkt graag met u mee. Stuur een mail met uw vraag naar info@cultuurplatformwoerden.nl

Cultuurcafé 2.0

Cultuur Platform Woerden organiseert circa vier keer per jaar een Cultuurcafé 2.0. Een programma van een uur in een hoog tempo, gepresenteerd door Maarten Tuit en Mariëtte van Slagmaat. Wat kun je verwachten: Aandacht voor kunst(projecten) in Woerden, gasten praten over een stelling, live muziek en je hoort de laatste nieuwstjes. Na afloop is er volop gelegenheid tot netwerken. De Cultuurcafé's zijn op wisselende culturele accomodaties, met Het Klooster als 'honk'. Iedereen met interesse in kunst en cultuur in Woerden en omgeving is van harte welkom. Kom je ook? Mis het niet en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Foto's, filmpje en verslag van de laatste cultuurcafé's

Kunstpark - 2 september 2018

Kunstpark staat voor dé Woerdense kunst-, cultuur- & lifestyle markt, waar je zelfgemaakte producten kunt bekijken en kopen. Het Kunstpark wordt georganiseerd door vrijvilligers van het Cultuur Platform Woerden en is op dezelfde datum en plaats als het Akoestival. De afgelopen jaren is gebleken dat deze twee festiviteiten elkaar aanvullen en versterken. Naast kunst bekijken en muziek beluisteren, kunnen bezoekers genieten van een drankje en een hapje, en zijn er ook leuke doe-activiteiten voor jong en oud. Om een indruk te krijgen kunt u bekijken en lezen wat er vorig jaar allemaal te doen was.

Belangstelling voor een kraam in 2018?
Mail naar kunstpark@cultuurplatformwoerden.nl

Lees meer over Kunstpark & Akoestival vorig jaar

Voorzitter overleg C5, de vijf cultuurinstellingen

In Woerden werken de 'grote vijf' cultuurinstellingen, t.w. Het Klooster, de KUVO, de Regiobibliotheek Het Groene Hart, het Stadsmuseum Woerden en het Culltuur Platform Woerden nauw met elkaar samen om door bundeling van krachten nog meer te kunnen betekenen voor kunst en cultuur in de stad. Het CPW treedt op als voorzitter van deze samenwerking.

Op 6 juli 2016 kwam heel Cultureel Woerden bij elkaar om samen te brainstormen naar aanleiding van de door C5 geschreven cultuurnota 'Woerden meest Creatieve Stad van Nederland (voorbij het gemiddelde). In 2018 staat een vergelijkbare bijeenkomst in de stijgers. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Lees hier over ambitie, het manifest en de nota 'Woerden meest creatieve stad van Nederland (voorbij het gemiddelde)

In the spotlightKunstpark 2 sept 2018

Ook dit jaar weer zal het Westdampark in Woerden uit zijn voegen barsten van de creativiteit, muzikaliteit en gezelligheid. Het KunstPark, ook dit jaar weer samen met...